tirsdag den 16. februar 2010

Tag en tøffedag

Min 10-årige datter og jeg startede denne uges vinterferie med en tøffedag.

En tøffedag er en dag uden planer. En dag hvor vi har god tid, beholder nattøjet på langt op ad dagen, hvis vi har lyst, slapper af, gør det vi har lyst til eller gør ingenting, sammen eller hver for sig. Det er en dag hvor vi kan fordybe os i en god bog, lege med modelervoks, lytte til musik, se tv, spille spil, bage småkager, dagdrømme, tage en lur, gå en tur eller blive hjemme.

Selvfølgelig skal hunden luftes, måske skal der vaskes tøj, opvaskemaskinen skal tømmes og der skal mad på bordet. Men man kan godt have nattøj på under overtræksbukserne og vinterjakken når hunden bliver luftet, så man kan kravle tilbage under dynen på sofaen! Og man kan hygge sig sammen med at lave mad og sidde over et måltid og hyggesnakke i flere timer.

Det vigtigste på en tøffedag er følelsen af at have god tid og ikke skulle nå noget eller være et bestemt sted på et bestemt tidspunkt. Det er en fantastisk kontrast til den travle programsatte hverdag så mange af os lever i i dag!

2 kommentarer:

  1. Det er en rigtig god idé, Pernille - herhjemme har vi tøffedag mindst én gang hver weekend, og ingen nyder det mere end Lukas :-)

    SvarSlet
  2. Det lyder dejligt, Toni, med en tøffedag hver weekend. Ja Emma nyder det også meget, hun spørger selv nogle gange "kan i dag ikke være en tøffedag?". Og jeg kan godt forstå hende, for jeg synes også selv det er rart :-)

    SvarSlet